Aavasaksan Urheilijat ry

Seuran tarkoituksena on luoda olosuhteet, joissa jokainen seuran jäsen voi harrastaa kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä ja halujensa mukaan. Tärkeimpänä tehtävänä on lasten ja nuorten kasvatus siten, että terveelliset elämäntavat ja monipuolinen liikunta jäisivät pysyvästi heidän elämäänsä.

Seuran ohjelmassa olevat lajit: hiihto, yleisurheilu, painonnosto, jalkapallo, ilma-aseampumaurheilu ja kuntoliikunta. Valtakunnallisissa seuraluokitteluissa sekä yleisurheilussa että hiihdossa seuramme sijoittuu hyvin.

Hiihdon harrastaminen ja hiihtäjiemme menestys perustuu Ainiovaaraan, missä seuralla on oma hiihtokeskus, maata yli 20 ha ja latuverkostoa noin 20 km, josta valaistuja latuja 10 km. Koska seuran omistama latuverkosto on kaikkien käytössä, Ylitornion kunta huolehtii valaistuksen ja latujen kunnossapidosta. Ylitornion kunta on rakentamassa lumetusjärjestelmää vaaran päällä oleville laduillemme. Lumetusjärjestelmä, joka on valmis 2003 syksyllä, varmistaa erinomaiset harjoitusolosuhteet kilpa- ja kuntohiihtäjille lokakuun puolesta välistä alkaen. Keväällähän hiihtokelejä riittää äitienpäivään saakka. Latuverkostostamme on yhteydet kunnan ja naapuriseuran latuverkkoon. Kokonaispituus moninkertaistuu.

Yleisurheilu ponnistaa hyvistä kunnan omistamista ja järjestämistä liikuntatiloista ja AavUn urheilukoulusta.

Seuramme on kasvattajaseura. Kasvattamamme urheilijat ovat myös menestyneet. 1980-luvulla seuramme urheilijat saivat useita Suomen ja pohjoismaiden mestaruuksia painonnostossa. Viimeisin mitali painonnostossa on vuodelta 2001. Vuonna 1995 seitsenottelun nuorten Euroopan mestari Unkarissa oli Annu Montell. Ateenan MM-kilpailujen naisten 4 x 100 m viestijoukkueen aloittajana oli seuramme edustaja Sanna Koivisto. Emma Montell on noussut 100 m aitajuoksun Suomen edustajaksi maaotteluihin 2001 ja 2002.

Hiihdossa Sami Jauhojärvi voitti seuramme edustajana useita Suomen mestaruuksia. Sami siirtyi Alatornion Pirkkoihin ja voitti nuorten maailman mestaruuden 2001. Katri Mehtälä hiihtää seurassamme. Hiihtosuunnistajana Katri edustaa naapuriseuraamme Länsi-Rajan Rastia. Katri oli hopealla sekä henkilökohtaisella matkalla että viestissä nuorten hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuissa 2002 ja viestivoittaja 2001. 14-v. tyttöjen viestijoukkue oli neljäntenä Hopeasomman loppukilpailussa 2002 ja hopealla 2003. Joukkueessa hiihtivät Tiia Hyrkäs, Niina Mäki ja Laura Huhta, joka hiihti mitalille myös henkilökohtaisella matkalla. Valioviestijoukkue, jossa hiihtohetkellä oli 5 edustajaa seurastamme, voitti Valioviestin 2002. Viimeinenkin joukkueen edustaja liittyi seuraamme viestin jälkeen.

Myös joukkuelajeissa seurassamme eri lajeja harrastaneet ovat menestyneet. Naisten jääkiekkojoukkueessa on MM- ja olympiaedustajana seurassamme hiihtäjänä menestynyt nuori nainen ja nuorten MM-kiekkojoukkueessa jalkapalloa seurassamme pelannut nuori mies, joka on varattu myös NHL:ään.

Edellä muutamia esimerkkejä siitä, kuinka seurastamme on mahdollista nousta lajissaan korkeimmalle korokkeelle myös arvokilpailuissa.

Toiminta seurassamme perustuu täysin talkootyöhön.

Faktatietoa

  • Yleisseura
  • Perustettu 17.5.1937
  • Kotipaikka Ylitornio
  • Jäseniä 500