Ladut ja stadion

Ainiovaarassa on perinteikkäät maastohiihdon kilpailuladut, joilla on kilpailtu jo vuosikymmenten ajan. Viimeisimmät aikuisten sarjan SM-hiihdot laduilla on järjestetty vuonna 2017 ja sitä ennen 2000-luvulla Ainiovaarassa on järjestetty Hopeasomman loppukilpailu, KLL-hiihdot, Veteraanien SM-hiihdot, hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut, sekä kaksi kertaa nuorten SM-hiihdot. Ainiovaaran kilpaladuilla järjestetään vuosittain FIS-kilpailut sekä n. 10 muuta hiihtokilpailua.

Ladut tunnetaan kilpailijoiden kesken haastavina, piirteiltään selkeinä, ja korkeuseroa on paljon myös kansainvälisessä mittakaavassa. FIS homologointi on suoritettu 2,5km ladulle. Pitkien matkojen SM-kilpailuissa käytettävät 7,5km ja 10km latupohjat kunnostettiin vuoden 2017 SM-kilpailuja varten. Tämän ansiosta latupohjat tarjoavat erinomaiset harjoitteluolosuhteet pitkiin nousuihin myös kesäisin. Talvisin stadion soveltuu myös jääspeedway-ajojen järjestämiseen.

Ainiovaaran kilpalatujen ajamisesta vastaa Ylitornion kunta. Kilpailulatujen lisäksi stadionilta pääsee Ylitornion latuverkostoon; vaaran ympäri, Karemajoille, Eholammelle, Etelä-Portimoon ja Aavasaksalle asti.